Zvočne knjige

AUDIOBOOKS – kako dostopati do zvočnih knjig Mariborske knjižnice (navodila in pomoč) KLIK

LAHKONOČNICE

Zvočne slovenske pravljice za lahko noč ⭐, ki so jih napisali Pižama, Žiga X Gombač in drugi avtorji. Prisluhnite jim! Pravljice za lahko noč, pravljice o čustvih, o strpnosti, o odnosih, logopedske pravljice …

KULTURNO-UMETNIŠKI PROGRAM PRAVLJICA

Lutkovno gledališče Ljubljana, program Ars in Mateja Kregar so stopili v zagnano navezo in zdaj jih za vas izbirajo, pripravljajo, izvajajo in snemajo – vse z željo, da bi v prostor dali pozitivne in spodbudne vsebine. Pravljice iz različnih svetovnih izročil v interpretaciji ansambla Lutkovnega gledališča Ljubljana.

PRAVLJICE ZA LAHKO NOČ

TUJEJEZIČNE

David Walliams: SPOILED BRAD

ZVOČNE PRAVLJICE ZALOŽBE MORFEM

POSAMEZNE PRAVLJICE

PEKARNA MIŠMAŠ (Svetlana Makarovič)

MUCA COPATARICA (Ela Peroci)

ZLATA PTICA

ZVEZDICA ZASPANKA (Frane Milčinski – Ježek)

PIKO DINOZAVER Leopold Suhodolčan)

JURE KVAK KVAK (Saša Vegri)

NA OLIMPIJADO (Miki Muster)

SLOVENSKE IN SVETOVNE LJUDSKE PRAVLJICE (spletna stran Mariborske knjižnice, namenjena otrokom)

ŽIVA KNJIGA – DNEVNIK ANE FRANK

Dnevnik Ane Frank ni zgolj knjiga. Je dokument zgodovine. Ogledalo nekega temnega časa. Ločnica med dobrim in zlim. Sporočilo, tudi poduk, če hočete, o UPANJU in SVOBODI. In – predvsem – zgodba, ki se NIKOLI ne sme ponoviti! Pred časom se je organizirala izjemna skupina umetnikov na področju oblikovanja, glasbe, filma, pisane besede, novinarjev, politikov, športnikov …, ki se je združila z namenom ‘oživeti’ knjigo Dnevnik Anne Frank. 73 vidnih posameznikov je v sebi lastni interpretaciji prebralo večino zapisov iz knjige. Posnetke smo nato združili v celoto, ŽIVO knjigo, ki je od ponedeljka, 1. marca 2021, dosegljiva na You Tubovem kanalu SLOVA NA IZI.

BABICA DUŠICA PRIPOVEDUJE (slovensko ljudsko izročilo)

Jermanova vrata, Kralj Matjaž, Miklova Zala, Peter Klepec, Zlatorog, Ajdovska deklica, Gozdne živali, Mlaj, Soča, Jurjevo, Ljubljanski zmaj, O krompirju, Narcis, Velikonočni ponedeljek.

IGRALCI PRIMORSKIH GLEDALIŠČ BEREJO PRAVLJICE